Quellen
Clune, S., Crossin, E., & Verghese, K. (2017): Systematic review
of greenhouse gas emissions for different fresh food categories.
Journal of Cleaner Production, 140, 766-783. doi:https://doi.
org/10.1016/j.jclepro.2016.04.082
HÖLKER, S., VON MEYER-HÖFER, M., SPILLER, A. (2019): Animal
Ethics and Eating Animals: Consumer Segmentation Based on Domain
Specific Values. In: Sustainability 2019 (11): 3907. DOI: 10.3390/
su11143907.
HÖLKER, S., VON MEYER-HÖFER, M., SPILLER. A. (2019): Inclusion
of Animal Ethics into the Consumer Value-Attitude System Using
the Example of Game Meat Consumption. In: Food Ethics 3 (1): 53-
75; https://doi.org/10.1007/s41055-019-00036-6
IFCN (International Farm Comparison Network) (2018): IFCN
Dairy Report 2018. Kiel.
IPCC (Intergovernmental Panel on Climate Change) (2019): Climate
change and land. An IPCC Special Report on climate change,
desertification, land degradation, sustainable land management,
food security, and greenhouse gas fluxes in terrestrial ecosystems.
Summary for policymakers. In: https://www.ipcc.ch/report/
srccl/, Abruf: 06.12.2019.
Sonntag, W.; Hölker, S.; Spiller A. (2018): Wie die Bürger über
Nutztiere denken. In: top agrar 06/2018
VERBAND DER DEUTSCHEN MILCHWIRTSCHAFT E.V. (2020): Strategie
2030 der deutschen Milchwirtschaft. Herausforderungen.
Chancen. Abrufbar unter: https://www.bauernverband.de/topartikel/
strategie-2030-deutsche-milchwirtschaft-gemeinsam-aufdem
weg-1
WBA (Wissenschaftlicher Beirat für Agrarpolitik) (2015): Wege
zu einer gesellschaftlich akzeptierten Nutztierhaltung. Gutachten,
Berlin
WBAE (Wissenschaftlicher Beirat für Agrarpolitik, Ernährung
und gesundheitlichen Verbraucherschutz) und WBW (Wissenschaftlicher
Beirat für Waldpolitik) (2016): Klimaschutz in der
Land- und Forstwirtschaft sowie den nachgelagerten Bereichen
Ernährung und Holzverwertung. Gutachten, Berlin.
WBAE (Wissenschaftlicher Beirat für Agrarpolitik, Ernährung
und gesundheitlichen Verbraucherschutz) (2020): Politik für
eine nachhaltigere Ernährung: Eine integrierte Ernährungspolitik
entwickeln und die Ernährungsumgebung verbessern. Gutachten
in Vorbereitung, Berlin.
WEINRICH, R., KÜHL, S., ZÜHLSDORF, A., SPILLER, A. (2014): Consumer
Attitudes in Germany towards Different Dairy Housing Systems
and Their Implications for the Marketing of Pasture Raised
Milk. In: International Food and Agribusiness Management Review
17 (4), S. 205-221.
WILLETT, W., ET AL. (2019): Food in the anthropocene: The EAT–
Lancet Commission on healthy diets from sustainable food systems.
In: The Lancet 393 (10170): 447-492. DOI: 10.1016/S0140-
6736(18)31788-4.
Aktuelle News
aus der Milchbranche
Branchen-
und Sortimentsinformationen
für den Handel
Informationen im
Bereich Prozesstechnik,
Automation,
Ingredients, Verpackung
und Abfüllung
Bestellung von
Sonderpublikationen
Digitales Heftarchiv
Anzeige
/www.moproweb.de
/s41055-019-00036-6
/
/www.moproweb.de
/s41055-019-00036-6
/